Bilanţ universal

Pentru că e la modă acum să ne spunem ce am dorit, cât din ce am dorit s-a împlinit şi ce visăm pentru anul viitor, lucruri care mie mi se par (aşa cum am văzut pe diverse… multe… bloguri) mult prea personale, chiar şi pentru un blog personal.  Cum eu de obicei nu îmi fac prea multe dorinţe de viitor (încerc să fac “carpe diem”), am decis să vă ofer ceva mai interesant, poate pentru fiecare dintre voi

Şi anume un bilanţ universal. Nu ştiu câţi dintre voi cred în astrologie, sau  în zodiacul chinezesc de pildă, dar îi sfătuiesc chiar şi pe cei mai puţin interesaţi să-şi facă 2 minute şi să citească… nu e mult. Părerea mea e că le dă o idee mică despre ce ar trebui să aştepte de la anul viitor.

Introducere scurtă:  Zodiacul chinezesc este pe ani, are 12 zodii după care se reia… Anul viitor va fi anul Tigrului. Care vine după un an al Boului unde nimic nu se capătă fără muncă, anul legii şi ordinii în care administraţia şi poliţia au avut mult de câştigat şi cel care este distructiv pentru trişori.  În care cele mai multe comflicte s-au creat din lipsa comunicării si din refuzul de a ceda unor lucruri mărunte. A fost un an bun  pentru: Şobolan, Bou, Dragon, Cocoş, Mistreţ.

Cei care înca nu ştiu în ce zodie sunt, le recomand site-ul acesta (click pe scris!) Veţi afla, printre altele şi zodia chinezească

Anul 2010 este anul Tigrului:

“Acest an este cu totul exploziv. De regulă începe cu o lovitură puternică şi se încheie pe un ton înnâbuşit. Un an predestinat şi marcat de războaie, neînţelegeri serioase şi dezastre de tot felul. Dar în egală măsură, va fi un an mare, plin de fapte îndrăzneţe. Nimic nu se va realiza la scară redusă. Totul, bun sau rău, trebuie să se situeze la extreme. Pot fi agonisite sau pierdute averi… dacă vreţi să riscaţi, să vă încercaţi norocul, jucaţi la nivel mare, dar trebuie să ştiţi că aveţi numai jumătate din şanse să câştigaţi. Oamenii vor înfăptui lucruri dramatice sub impulsuri de moment. Furia va pune stăpânire peste tot şi va fi un an greu pentru diplomaţie. Ca şi Tigrul, vom fi tentaţi să ne aventurăm fără să ne gândim şi să terminăm prin a regreta graba noastră. Prieteniile, legăturile ocazionale şi afacerile care au nevoie de încredere reciprocă şi cooperare sunt fragile în acest an şi se vor rupe uşor. Totuşi, puternicul şi vigurosul Tigru poat fi folosit pentru a da un impuls cauzelor pierdute, acţiunilor debile sau industriilor falimentare. Este anul schimbării masive, al introducerii noilor şi îndrăzneţelor idei, mai ales acelea foarte controversate. În ciuda acestor efecte negative, trebuie să acceptăm că Tigrul reprezintă un factor epurator, care va scoate tot ceea ce e mai bun în noi. Un sfat: Nu-ţi pierde simţul umorului şi lasă lucrurile să evolueze de la sine.

Anul 2010 pentru:

Şobolan

Un an moderat pentru Şobolan. Acest an este nesigur pentru afaceri şi el va fi implicat în câteva neînţelegeri sau va fi forţat să întreprindă ceva care este contrat opiniilor sale. Se poate simţi singur sau deprimat din cauza morţii unui membru al familiei sau a unui apropiat. Va călători mai mult ca de obicei.

Bou

Un an dificil în care va avea de înfruntat opoziţie din mai multe direcţii. Din aceste lupte fie va învinge, fie va persevera în suferinţa sa. Trebuie să fie răbdător să nu se descurajeze dacă rezultatele nu sunt vizibile imediat. Este timpul ca Boul să-şi reanalizeze şi să-şi comfirme poziţia sa. Nu trebuie să rişte inutil şi nici să ia măsuri radicale în timpul domniei Tigrului.

Tigru

Un an moderat spre bun. Va fi norocos în sensul că ceilalţi îi vor sări în ajutor atunci când acesta are mai multă nevoie de ei. De asemenea el nu trebuie să rişte, pentru că lucrurile se pot întoarce împotriva lui. Nu va suferi de vreo boală sau capriciu, dar va fi forţat fie să cheltuiască foarte mulţi bani, fie să nu-i poată păstra.

Iepure

Un an în care Iepurele trebuie să fie foarte atent şi diplomat pentru că are tendinţa de a intra în conflicte. Vor avea loc certuri şi dispute cu urmări juridice din cauza presiunilor făcute asupra lui. Ar fi foarte indicat de ademenea să fie mai atent cu banii săi sau cu documentele pe care le semnează. În acest fel lucrurile nu-i vor fi cu totul potrivnice şi se poate aştepta la ceva câştiguri spre sfârşitul anului.

Dragon

Un an plin de solicitări şi griji. Planurile lui sunt blocate de alţii şi ajunge cu greu la rezultatele dorite, eventual după multe certuri. Va trebui să aleagă între a împărtăşi vederile “amare” ale părţii adverse şi efortul imens de a fi pe placul partenerilor săi. Viaţa de familie este tulburată de veşti proaste sau de plecarea unui membru al acesteia.

Şarpe

Anul unor mici, dar numeroase necazuri. Şarpele poate intra uşor în comflict dar nu cu voia lui şi va depune eforturi mari de a fi pe placul celor apropiaţi de acasă sau de la servici. Trebuie să-şi păstreze simţiul umorului şi să nu se lase tarat în acte de razbunare fara rost. Asta îl va ajuta să primească sprijinul de care are nevoie şi să evite revoltele serioase.

Cal

Un an destul de fericit pentru Cal, fără probleme de sănătate, cu o mulţime de bucurii şi cheltuieli. Se poate aştepta la promovare în profesia sa, sau în aprofundarea studiilor sale prin specializări. Din cauză că-şi pierde uşor firea, va avea unele dispute care se vor solda cu ruperi de prietenii.

Oaie

Un an amestecat, dar binecuvântat. Îşi poate menţine poziţia deşi se va strădui din greu să facă faţa adversităţilor. Viaţa de familie este calmă dar să se aştepte la necazuri din partea rudelor apropiate. Va fi foarte ocupat cu munca în acest an, însă va avea ocazia să aibă multe contacte noi şi valoroase.

Maimuţa

Un an foarte instabil în care va fi vulnerabilă la atacurile inamicilor şi poate forţată să fugă, să călătorească, să muncească pentru alţii sau să împrumute bani de la alţii pentru interese majore. Oamenii tind să-i submineze poziţia şi aşa destul de slabă, de aceea trebuie să aibă răbdare şi să se ascundă. Un an în care trebuie să-şi reevalueze resursele şi să se stăpânească în a investi în vreo acţiune sau aventură.

Cocoş

Un an plin de evenimente. Foarte norocos la bani, acţiunile sale de afaceri îi pot aduce rezultate frucutuoase. Ceva griji acasă, dar planul său se desfăşoară comform graficului. De asemenea trebuie să fie foarte atent căci lucrurile tind să se schimbe prea repede pentru o corectă abordare. Nu trebuie, totuşi, să debordeze de optimism.

Câine

Un an destul de fericit. Nu vor fi dispute serioase acasă sau la birou. Câteva ciorovăieli în plan afectiv, dar nu vor însemna un pericol în dragoste. Rezultatele din acest an vor fi cam amestecate iar Câinele se va încurca în relatări confuze şi contradictorii. Prietenii şi familia îl vor solicita mult în acest an.

Mistreţ

Un an plin de încercări şi durităţi. Va fi înconjurat de dificultăţi cărora trebuie să le facă faţă singur. Nu este un moment bun pentru a împrumuta bani de la alţii sau pentru a primi datoriile înapoi. Poate avea multe cheltuieli neaşteptate, fie şi sub forma unor amenzi, taxe legale sau impozite suplimentare. Trebuie să fie foarte atent cu încrederea acordată asociaţilor săi şi să se ocupe personal de afacerile importante.

După cum vedeţi, deci, un an foarte sumbru ne aşteaptă. Un an al crizei economice în general şi al războaileor. Dacă stăm puţin şi ne gândim nici nu se putea altfel. Bon Chance! Tuturor. Să vă fie bine. Să treceţi peste tot. Şi să ne vedem la anul mai înţelepţi. Oricum.. ca să nu vă las chiar asa decepţionaţi, vă spun că anul viitor e anul Iepurelui. Şi e de bine. E pace. Ne vedem la anul!

Salut!

P.S. Materiale preluate din cartea “Zodiacul chinezesc” de Virgil Ionescu.

Advertisement

About andraagachi

Dupa multe incercări ale mai multor oameni de a ma comvinge să-mi fac blog, am ajuns la concluzia..."De ce nu?" Am deschis,deci, astazi portita spre noi orizonturi, portita care a fost mereu deschisa dar care pana acum nu s-a numit niciodata "a mea". Cat despre mine...cei care ma stiu pot spune mai multe, eu urasc autocaracterizarile, sunt mereu in sensul extrem. Si eu nu sunt asa, cel putin asa cred....
This entry was posted in Ideile mele... and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Bilanţ universal

 1. Say Chese says:

  La mine nu prea zice de bine ,dar om trai si om vedea :)) , mari sperante nu imi fac de prea mult bine :))

 2. andraagachi says:

  tu ce esti?

 3. saychese says:

  cocos 😀 ( raspuns care trebuia sa ti-l dau de ieri da nu mi-a mers sa dau comentariu :-w… vezi ce are 😉 )

 4. andraagachi says:

  nu stiu:-?? mie nu mi-a aparut nimic:-?? poate aveai tu o problema cu internetul…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s