Uite de ce îmi place Fellini!!

Fellini este pentru mine personal, cel mai bun regizor din toate timpurile. Stilul său suprarealist de a vedea lucrurile mi se pare incomparabil. Metaforele pe care el le concepe sunt fabuloase, sunt fotografii de fapt, imagini artistice. Dar pe langă asta, reuşeşte să construiască o intrigă foarte bine pusă la punct, chiar dacă nu ea, ci imaginea se află în prim plan.
“Roma” e un film cu un subiect simplu.. aş spune eu… Roma prin ochii lui Fellini. Un regizor pasionat de frumos face o descriere a oraşului aşa cum este el în ochii lui. Şi câte pot spune ochii unui artist!!
Vă las fără prea multe detalii, pentru că vreau totuşi să vedeţi filmul… cu două momente, însă…
Parada clericilor:

Şi descrierea Romei, în cuvinte de această dată…

Şi am să mai recomand un film, pe care încă nu l-am văzut, dar am găsit un moment din el pe youtube şi sunt convinsă că o sa-mi placă şi filmul. Se numeşte “Casanova”

Sunt filme mai puţin cunoscute, dar care merită cu siguranţă văzute de iubitorii de frumos şi de sătulii de comercial, de specific, de “la fel”, de “happy end”, în genere de cei care ştiu că au o pasiune pentru filmele mari şi îndrăzneasc să se numească cinefili.
Enjoy!

Advertisement

About andraagachi

Dupa multe incercări ale mai multor oameni de a ma comvinge să-mi fac blog, am ajuns la concluzia..."De ce nu?" Am deschis,deci, astazi portita spre noi orizonturi, portita care a fost mereu deschisa dar care pana acum nu s-a numit niciodata "a mea". Cat despre mine...cei care ma stiu pot spune mai multe, eu urasc autocaracterizarile, sunt mereu in sensul extrem. Si eu nu sunt asa, cel putin asa cred....
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Uite de ce îmi place Fellini!!

 1. Salut , te intereseaza un link exchange cu http://baiatulciudat.com ? Daca da , uite datele mele 😀

  Nume : *Baiatul Ciudat
  Link : cel de sus

  cand m-ai adaugat la blogroll te rog sa-mi lasi pe blog un msj cu datele tale sau da-mi un add la gabriel.raducanu

  Have a nice day 🙂 and ty

 2. mihai says:

  Salut http://www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
  Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

  Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: http://www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s