AH1N1 – termenul de expirare a fost prelungit prin ordinul ministrului

Acum 2 minute am aflat câteva chestii despre virusul respectiv de la un… bolnav… Vicu a fost la Sinaia şi s-a aflat printre cei care au dost depistaţi cu virusul AH1N1. Uitaţi cum se fac lucrurile în ţara asta:

Vicu: cică am gripă porcină şi trebuie să stau acasă până duminică
Andra: cine ţi-a zis?
Vicu: păi am fost la Sinaia printre acei studenţi la drept de care vorbeşte presa
Andra: şi care-s efectele frate??
Vicu: nu am niciunul
Andra: şi de unde stii că ai atunci ?
Vicu:  am fost la spital
Vicu:  au zis aşa: toţi cei care au fost la Sinaia siiiiiiiiiigur au. Dar nu ne-au facut teste la toţi, ci la vreo 14 oameni.
Andra:  Şi la cei care au facut ce-a ieşit?
Vicu: 12 au ieşit pozitive şi 2 negative
Andra: … simptome? La cei cu virusul?
Vicu: noup dar stau şi ei acasă
Andra: de unde a pornit toata faza? de unde s-a trezit lumea că e gripă în Sinaia?
Vicu: Vor doar să sperie oamenii. A venit una din Portugalia şi a făcut febră pe acolo. S-a testat, apoi, un polonez şi până să-i vină rezultatele s-a dus acasă. A făcut şi acolo un test.
Andra: Şi rezultatele?
Vicu: testul din România a ieşit pozitiv, cel din Polonia negativ.
Vicu: ….
Vicu: so no comment
Vicu: fază şi mai tare: mă duc la medic la Matei Balş şi începe: ai avut contact cu…? – nu… am fost la Sinaia..
Vicu: aa bine
Vicu: febră? – nu,  dureri musculare?- nu!,   nasul îţi curge?- nu
Vicu: bine stai acasă 7 zile

Andra: am citit pe un link francez că vaccinul cu antivirus poate provoca boli grave neurologice
Vicu: daa
Vicu:  nu şi-l face nimeni, nu îţi fă griji
Andra: şi ăsta se face în câteva milioane de doze. La şcoală, de exemplu, e obligatoriu. Şi la studenţi.
Vicu: pe bune?!
Vicu: ce-or să-mi facă dacă nu vreau?
Andra: nu ştiu… probabil te mută-n carantină direct şi o să-ţi spună ceva cu simţ civic
Vicu: aaa dar stai să vezi fază şi mai tare
Vicu: îmi zice medicul că nu am voie să ies din casă 7 zile, dar îmi dă “Tamiflu” pentru 5 zile şi îmi zice să mă întorc pentru încă 2 pastile, sâmbătă. Apoi mă uit pe flacon şi surpriză:EXPIRAT!! Sun la spital şi întreb: “dom’le cum să iau pastile expirate??”
Vicu: şi îmi zice aia… că termenul de expirare a fost prelungit prin ordinul ministrului...poftim?!!! adică asta nu e ceva CHIMIC?! termenul de valabilitate e o chestiune politică?!

……………………………………….

Cam aşa, doamnelor şi domnilor e gripa porcină@aviară@nouă@etc.etc. În plus, cei care ştiu cât de cât franceză îi rog să viziteze site-ul următor:
http://www.syndicat-infirmier.com/Vaccination-H1N1-mefiance-des.html

Eu traduc doar fragmentele care m-au frapat:

“Mais injecter 94 millions de doses d’un produit sur lequel nous n’avons aucun recul peut poser un problème de santé publique, et il est de notre devoir d’infirmières d’informer correctement la population, pour que chacun prenne sa décision en toute connaissance de cause, par un consentement libre et éclairé, et non par une campagne de publicité et des discours alarmistes” souligne Thierry Amouroux, le Secrétaire Général du SNPI, le Syndicat National des Professionnels Infirmiers.”

“Să injectezi 94 de milioane de doze cu un produs despre care nu avem niciun feedback poate crea o problemă de sănătate publică, şi este de datoria noastră ca infirmieri (la ei infirmierii sunt total altceva decât ce sunt infirmierele noastre… ăia chiar au studii înalte) să informăm corect populaţia, pentru ca fiecare să ia această decizie în cunoştiinţă perfectă de cauză, printr-un consimţământ liber şi nu forţaţi de o campanie publicitară şi de discursurile sale alarmante” subliniază Therrz Amouroux, Secretarul General al SNPI (Sindicatul Naţional al Infirmierilor Profesionişti)”

“Par contre, chacun doit bien mesurer le rapport bénéfice/risques du vaccin H1N1 : d’un côté une semaine de grippe, de l’autre une probabilité, faible mais définitive, d’avoir une maladie neurologique (Syndrome Guillain-Barré) ou auto-immune.”

“Din contră, fiecare trebuie să măsoare foarte bine raportul beneficii-riscuri ale vaccinului H1N1: pe de o parte avem o săptămână de gripă, dar ca riscuri avem o probabilitate slabă dar clară să se producă o boală pe cale neurologică (Sindromul Guillain-Barre), auto-imună, gravă”

“Le virus H5N1, responsable de la grippe aviaire, possédait une virulence très élevée (le taux de mortalité a atteint 60 %) couplée à une contagiosité chez les humains très faible (quelques milliers de cas sur l’ensemble de la planète). Le H1N1 est pratiquement l’inverse : il est très contagieux mais faiblement agressif : en France, 2 décès de malades atteints de maladies chroniques graves et porteurs du virus A (H1N1), et 11 cas graves contre environ 2.000 morts français de la grippe saisonnière par an !”

“Virusul H5N1, responsabil de gripa aviară avea o rată de mortalitate crescută atingând 60%, dar o transmitere printre oameni foarte mică (câteva mii de cazuri pe toată Terra). H1N1 este practic opusul. Este foarte contagios dar foarte puţin agresiv: în Franţa au existat 2 decese ale bolnavilor care au atins boala cronică gravă şi purtători ai virusului, şi 11 cazuri de gripă, grave. Asta comparativ cu cei 2000 de morţi francezi din cauza gripei obişnuite (de sezon) în fiecare an”

“Le syndrome de Guillain et Barré est une sorte de paralysie ascendante qui débute aux membres inférieurs pour monter progressivement. Dans les formes graves elle peut se compliquer de paralysie des muscles respiratoires et la personne atteinte devra alors être placée sous respirateur artificiel. La paralysie peut être irréversible.”

“Sindromul lui Guillain şi Barre este un fel de paralizie ascendentă care debutează de la membrele inferioare pentru a urca în mod progresiv. În formele grave ea se poate complica cu o paralizie a muşchilor respiratorii, iar persoana în cauză va trebui ajutată de un respirator artificial. Acest caz de paralizie este ireversibil”

…………………..

În concluzie… ai boala X (că nu mai ştiu cum să o numesc) la care nu ai simptome deloc… sau eventual foarte uşoare, mult mai uşoare decât la o gripă de sezon, te tratezi cu vaccinul antigripal şi afli că ai şanse (indiferent în ce procent) ca să faci această boală numită Sindromul lui Guillain şi care te poate curăţa foarte repede prin sufocare. Hm… grea decizie…
DE CE NE ESTE, DECI FRICĂ?????

Advertisement

About andraagachi

Dupa multe incercări ale mai multor oameni de a ma comvinge să-mi fac blog, am ajuns la concluzia..."De ce nu?" Am deschis,deci, astazi portita spre noi orizonturi, portita care a fost mereu deschisa dar care pana acum nu s-a numit niciodata "a mea". Cat despre mine...cei care ma stiu pot spune mai multe, eu urasc autocaracterizarile, sunt mereu in sensul extrem. Si eu nu sunt asa, cel putin asa cred....
This entry was posted in Haoleu Romania!, Ideile mele..., Scarba and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to AH1N1 – termenul de expirare a fost prelungit prin ordinul ministrului

 1. saychese says:

  E o pacaleala.Am auzit ca virusul asta e facut in laboratoarele americane, si scapat in natura.E aceeasi treaba ca si gripa aviara.Asa a fost si cu gripa aviara.Ai mai auzit ceva de gripa aviara dupa perioada aia de isterie?… nu! Oricum, o sa treaca si asta , iar la vara o sa apara alta “boala”.Vaccinul asta e de 2 lei… nu are nici un efect…. boala e facuta doar pentru a mai imbogati 2 mari corporatii si o fabrica de medicamente din America. Daca era sa fie ceva real da-ti seama ca imediat dupa ce apareau cazurile alea in Iasi , trebuia sa apara si pe la noi… ca doar na… se transmite si prin aer…

 2. Dan Patrascu says:

  Ar trebui oricum mai mult discernamant. Rationamentele logice sunt binevenit. Isteria si paranoia insa nu.
  http://patrascudan.wordpress.com/2009/11/05/haosul-mintii-si-apocalipsa-porcului/

 3. Pingback: Virus / antivirus (5.11.09) « Dumitru Agachi’s Weblog

 4. Shtefana says:

  E adevarat ca se exagerea mult in presa si la TV si ca vaccinul este chestionabil. In acelasi timp, mi se pare alarmista si atitudinea unora care sint impotrica vaccinului. Am intrat pe site-ul de care vorbesti in post si, desi se spune ca exista studii care fac legatura intre acest vaccin si sindromul Guillaine-Barré, aceste studii nu sint citate. Cine le-a facut, cind, cum? Ma indoiesc ca cineva ar fi avut timp sa faca aceste studii pina acum, de vreme ce vaccinul abia a iesit pe piata. Un studiu de acest fel nu se face intr-o luna, doua. Cred ca decizia de a face sau nu vaccinul apartine fiecarui individ, nu ar trebui sa suportam atitea presiuni, nici dintr-o parte nici din cealalta.

  • Mircea says:

   Studii s-au facut doar pe vaccinul din 1976. Dar oricum ar fi asta nu are cum sa ma linisteasca. Daca au putut sa o comita asa de rau atunci, nu stiu de ce nu ar putea repeta “greseala”. Mai ales ca acum au facut in asa fel incat s-au sarit pasi in testarea si omologarea vaccinului. Unde mai pui ca s-au luat masuri ca sa aibe acoperire legala in caz de greseli dinastea. Cel putin stiu ca se discuta asa ceva in State.

  • Ion says:

   Stefania, iti recomand sa te uiti peste filmele acestea http://www.youtube.com/watch?v=Bilx-mb1OtM&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=M7oL7wdQqKQ&feature=related se pare ca nu e o “pandemine” noua, “swine flu”, americanii deja s-au “imunizat” in anii 70. Urmariti filmele de mai sus si altele asemanatoare. Cred ca Ron Paul e o voce cu destula autoritate in domeniu, in plus e medic.

 5. romina says:

  Din pacate aceasta este tara si lumea unde traim…
  O sa ajungem in curand aproape de viata de haiduc, fiindca lumea sociala nu are scopul de a ne integra si reprezenta interesele, ci doar de a fi intoxicati mereu : acum…ca e la moda…cu virusi, apoi cu stiri aiurea prin media, politic..bla bla bla.
  Si sunt totusi oameni care mor de lucruri grave: SIDA, cancer, leucemie..pt astea de ce nu se investeste la fel de mult timp?!…UPS..i know the answer..fiindca nu fac atata vanzare! 😦

 6. Delia says:

  mie imi place in Iasi. in statiile de RATP vezi zeci de oameni care poarta masti..la fel si elevii in scoli..si studentii in facultati, chiar si manechinele de la Zara au masti:)):)) ferice de cei sanatosi…mintal:))

 7. andraagachi says:

  Da, se poartă şi la noi. În Laurian a fost descoperit un caz. Imediat după s-a făcut dezinfecţia în tot liceul (nu vreţi să ştiţi cum miroase!! Noroc că avem covrigii calzi în colţ şi mai amestecă miresmele.) La trei cazuri liceul se închide. Ar fi bine să nu!! N-are nimeni chef să recupereze… În rest… Laurianul aşteaptă Vatra Dornei (asta apropo de locuri populate).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s