Back

După 12 ore de somn, trei cafele şi două duşuri, pot să spun că sunt back home. În tabrără… frumos, instructiv, greu pe de o  parte şi fenomenal pe cealaltă…

Greu pentru că am praticipat la un maraton de debate la care participau unii dintre cei mai buni debateri din ţară, fără să fi văzut măcar o singură dată în viaţa mea un meci de debate. Am înnebunit în primele 2 zile când a trebuit să încerc să recuperez măcar informaţia dacă nu şi experienţa. Am fost un car de draci, de stres, căci de obicei orgoliul meu suferă foarte tare când se întâmplă să aflu că nu am cele necesare pentru a mă ridica la un anumit nivel (şi cum aici nivelul era destul de înalt, era de înţeles ca acesta să sufere distrugerea prin aşa numita “picătură chinezească”). Grupa de 3 în care am fost, însă, m-a mai pus pe picioare. Şi aşa am reuşit să trecem de 4 runde de debate. Cam aici s-a oprit experienţa mea în materie.

Restul de 2 zile rămase au reprezentat partea faină. Am mers pe jos la Bran, am vizitat Branul, am mâncat pizza şi am râs de accente (moldovenesc/ardelenesc), seara am făcut cunoştiinţă cu universul datorită unui “expert” în domeniu căruia îi mulţumesc. Am aflat astfel despre Casiopeea, Andromeda şi Perseu. Le-am văzut şi le-am aflat povestea (foarte romantică, de altfel).

Transcriu de pe wikipedia:

“În mitologia greacă, Andromeda era o prinţesă a Etiopiei, fiica lui Cefeu şi a Casiopeei. Se spune că mama Andromedei s-ar fi lăudat că frumuseţea ei o întrece pe cea a nereidelor, ceea ce a atras mânia lui Poseidon. Zeul provocat inundaţii în ţara lui Cefeu, apoi a trimis un monstru al mării pentru a răzbuna jignirea adusă nereidelor. Cu ajutorul oracolului lui Amon, Cefeu a aflat că pentru a putea să scape de monstru, trebuia să o expună pe Andromeda ca victimă ispăşitoare acestuia. Constrâns de propriul popor, regele etiopian a hotărât să-şi sacrifice fiica, care a fost legată de o stâncă, la malul mării, astfel încât să fie văzută de monstru.

Între timp, eroul Perseu întorcându-se din expediţia sa împotriva Gorgonei, o vede pe Andromeda legată, se îndrăgosteşte de ea şi îi promite lui Cefeu că o va elibera dacă va primi aprobarea de a o lua de soţie. Acest lucru se şi întâmplă, iar monstrul marin este ucis de Perseu.” În final, din câte ştiu, Perseu a luat-o pe iubita sa şi au fugit în ceruri, devenind constelaţii. Cel putin aşa am aflat. Dacă greşesc, e ok să fiu contrazisă.

Pe lângă toate astea, ne-am bucurat şi de ploaia de meteori. Şi am putut să ne punem şi vreo 13 dorinţe diferite. Trebuie să recunosc că a fost cam magic.

În total nu cred că am dormit 6 ore în cele două zile, dar a fost frumos. Mă bucur mult ca am putut participa, mă bucur mult că am învăţat ceva nou şi că am trăit ceva nou. Au meritat din plin cele 2 zile de stres maxim. Locaţia superbă, cazarea marca “UE”, adică foaarte faină, mâncarea la fel.

În concluzie încep să-mi revin şi să redevin eu însămi puţin câte puţin, să reiau nişte lucruri pe aici şi să-mi văd de treabă mai departe, conştientă fiind că voi mai participa la astfel de treburi cu prima ocazie.

Poze voi pune de îndată ce voi avea (eu am luat o pauză de la pozat…pentru că am putut).

Încă un lucru şi am încheiat: La mulţi ani, Alex. Love ya, să ne creşti frumos şi să ne faci mândri. Ştim că poţi.

Advertisement

About andraagachi

Dupa multe incercări ale mai multor oameni de a ma comvinge să-mi fac blog, am ajuns la concluzia..."De ce nu?" Am deschis,deci, astazi portita spre noi orizonturi, portita care a fost mereu deschisa dar care pana acum nu s-a numit niciodata "a mea". Cat despre mine...cei care ma stiu pot spune mai multe, eu urasc autocaracterizarile, sunt mereu in sensul extrem. Si eu nu sunt asa, cel putin asa cred....
This entry was posted in vacante and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Back

  1. saychese says:

    >:d< Bine ai revenit! 😀 …

  2. andraagachi says:

    Multumesc:*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s