Formaţia zilei

Tocmai am terminat de vizionat un film domcumentar pe Cultural, despre trupa IRIS, făcut prin anul 2004, dacă nu mă înşel. Şi brusc întreaga poveste s-a legat din nou.

Prima dată în viaţa mea când am fost la un concert, am fost la IRIS. Era într-o primăvară, cred, şi era frig şi eu eram răcită bocnă, dar nu a contat. Pentru că atmosfera a fost unică. Avea acea senzaţie aparte a “primei dăţi”. De atunci i-am mai văzut într-un singur concert, tot la Botoşani, într-o vară. Ţin minte că atunci, la “Floare de IRIS”, a început să plouă mocnit şi cald. Ori pentru mine ploaia are o semnificaţie aparte, aproape divină, căci dă sentimentul acela de curat şi proaspăt, recomfortant.  De multe ori de atunci, mi-am mai dorit  să-i revăd live, dar nu m-am dus niciodată până acolo încât să-mi şi realizez visul. Şi oricum nu cred că ar fi fost la fel.

Am auzit apoi de boala lui Cristi Miculescu şi nu mi-a venit să cred. Am văzut apoi mediatizarea acestui eveniment şi încă odată nu mi-a venit să cred. Erau atât de mulţi fani care încercau orice soluţie pentru a-şi trimite gândul bun spre Cristi. Poate chiar şi din cauza asta, printre altele, el a reuşit operaţiei şi zilele astea a susţinut un prim concert la “Peninsula”.

Una din melodiile regăsite în film mi se pare foarte aproape de adevăr, căci descoperă puţin din relaţia atât de strânsă pe care acesta o are cu soţia sa. E emoţionant.  Bineînţeles, “Floare de Iris”, “Iris Maxima”, “De vei pleca”  şi alte câteva, vor rămâne preferatele mele… totuşi…

Advertisement

About andraagachi

Dupa multe incercări ale mai multor oameni de a ma comvinge să-mi fac blog, am ajuns la concluzia..."De ce nu?" Am deschis,deci, astazi portita spre noi orizonturi, portita care a fost mereu deschisa dar care pana acum nu s-a numit niciodata "a mea". Cat despre mine...cei care ma stiu pot spune mai multe, eu urasc autocaracterizarile, sunt mereu in sensul extrem. Si eu nu sunt asa, cel putin asa cred....
This entry was posted in muzica and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Formaţia zilei

  1. nu i-am vazut niciodata live si-mi pare rau. sper ca o sa am ocazia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s