Spring Awakening

Şi preiau de pe wikipedia:

“Spring Awakening is a Tony Award Rock musical with music by Duncan Sheik and book and lyrics by Steven Sater. The musical is based on the controversial 1891 German play of the same title. Set in late-nineteenth century Germany, it concerns teenagers who are discovering the inner and outer tumult of sexuality.

Ok, deci în principiu, Spring Awakening este un Broadway-Show care a câştigat prin 2006 o groază de premii: Tony (Best Musical, Best Book, Best Score) şi un Grammz pentru Best Musical.

Am dat peste el din pură întâmplare dar mă bucur că am dat. Este o poveste tristă despre Germania adolescenţilor din anii 1800. Este o dramă care îmi aduce aminte cumva de “Dogville”. Piesele sunt interpretate şi jucate de adolescenţi, zic eu, foarte talentaţi. Iar piesa ar trebui văzută, deşi se găseşte foarte greu. Eu personal am văzut o filmare absolut groaznică, dar măcar ca idee. Oricum piesele sunt faine. Iar actorul principal mi se pare că face un rol complet, chiar şi într-un musical. Numele este John Gallagher, Jr.Îl aveţi mai jos:

Aşa şi voi termina pledoaria cu acel clasic: “Este o piesa cu şi despre adolescenţi!” Vizionare plăcută. V-am pus mai jos melodiile care mi se par cam cele mai faine.

Aşa, acum că v-am dat de lucru: pot să vă zic că de mâine îmi iau liber vreo câteva zile. Mă duc prin ţară să mai văd şi eu minunile acoperite, din păcate, cu un strat gros de praf. Abia aştept munţii Sinaiei. De mult nu i-am mai văzut. Revin cu poze, cu soare şi cu voie bună. Take care.

Advertisement

About andraagachi

Dupa multe incercări ale mai multor oameni de a ma comvinge să-mi fac blog, am ajuns la concluzia..."De ce nu?" Am deschis,deci, astazi portita spre noi orizonturi, portita care a fost mereu deschisa dar care pana acum nu s-a numit niciodata "a mea". Cat despre mine...cei care ma stiu pot spune mai multe, eu urasc autocaracterizarile, sunt mereu in sensul extrem. Si eu nu sunt asa, cel putin asa cred....
This entry was posted in muzica, vacante. Bookmark the permalink.

1 Response to Spring Awakening

  1. Iulia Elize says:

    toata lumea pleaca in vacanta, sper si eu…. in cateva saptamani, Doamne-ajuta!

    sa te distrreeeezi !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s