La Vama

Da, am ajuns şi în Iaşi. Timp prea mult nu am avut… deci prea multe nu am făcut. Am fost, însă la concertul Vama…

p4293490

Se spune că fiecare concert este special. Aşa este, pentru că nimic nu poate înlocui faptul realităţii. Nimic din lume nu poate înlocui sentimentul prezenţei lângă  personajul admirat. A fost… superb… clubul fain, oamenii destul de ok… Tineri de toate felurile şi îndrăgostiţi… mai ales îndrăgostiţi.

p4293416

Au cântat şi piese noi şi piese mai vechi (cu menţiunea că s-ar putea să facă puşcărie din cauza asta).  Chitaristul (Eugen Caminschi) şi cel de la clape (Raul Kusak) au făcut câteva solouri de senzaţie.  

Iar Tudor… a fi la 1 metru de… un fel de idol (deşi e cam mult spus) pe care îl am de pe vremea când nu împlinisem 9 ani… 

Vocea lui Tudor a fost mereu prezentă în play-list-ul meu indiferent de vârstă.  Ştiam, bineînţeles, toate melodiile lor. Lucrurile s-au schimbat puţin când Vama Veche s-a despărţit. Eu rămăsesem fidelă lor, celor ce au fost, în formula aceea. Sentimentele au fost, deci, ciudate. Un melanj… Nu a fost vorba defel de  frenezia aia care pare a fi simţită de majoritate în astfel de momente. Am fost doar încântată.  Încântată de faptul că formaţia sună la fel de bine ca şi cea veche, deşi puţin mai comercial. A fost, totuşi un spectacol reuşit. Şi m-am bucurat mult să fiu acolo. 

p4293426

Tudor a avut la “Dumnezeu nu apare la ştiri” o introducere cu adevărat inspirată. “…Aşa luptăm noi împotriva gunoiului care se extinde în lume. Astăzi numai cine nu vrea, nu apare la ştiri. Aceasta este forma noastră de protest împotriva a tot ceea ce înseamnă gunoi şi inuman. Dacă vreţi,  cântaţi cu noi şi sisţineţi astfel cauza noastră.”  

p4293428

Bis-ul a fost în felul următor:

“Tudooor, fă-ne să ne îndrăgostim!!”

p4293471

[…]

[and so he did]

p4293446

După o oră jumătate, nu mai auzeam prea bine cu urechea stângă, glasul mi-era puţin răguşuit, ochii mă usturau  de la fumul de ţigară. M-am urcat în maşină fredonând încet… “Undevaaa, prin Vamă….”

Advertisement

About andraagachi

Dupa multe incercări ale mai multor oameni de a ma comvinge să-mi fac blog, am ajuns la concluzia..."De ce nu?" Am deschis,deci, astazi portita spre noi orizonturi, portita care a fost mereu deschisa dar care pana acum nu s-a numit niciodata "a mea". Cat despre mine...cei care ma stiu pot spune mai multe, eu urasc autocaracterizarile, sunt mereu in sensul extrem. Si eu nu sunt asa, cel putin asa cred....
This entry was posted in fotografii, muzica, Sentimente, Senzatii tari! and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to La Vama

  1. dumitruagachi says:

    La concertul din 29.04.09 de la Iaşi, Tudor Chirilă a pus câteva “accente” de o “pedagogie” socială subtilă, întâlnite dealtfel şi în textele sale, atunci când exprima revolta faţă de ştirile fără Dumnezeu din media, silicoane, alte fetişuri, alte forme ale urâtului şi inumanului. Nu cred să fi fost doar amabile cuvinte spuse publicului, mie nu mi s-a părut doar atât, vorbele acelea aveau o energie subtilă, ca dovadă că nu au iscat ecou în sală când le-a rostit: „Iaşiul este oraşul în care taximetriştii îţi vorbesc depre biserici…” a spus că i s-a întâmplat asta şi a remarcat că „aici sunteţi înconjuraţi de biserici”. Apoi a cântat “Dumnezeu nu apare la ştiri” ca o intensă rugă, şi eu am văzut că în tensiunea fiinţei lui se întrevedea asta…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s