Mda..deci încă odată…trăim în România

Mergeam ieri pe un ger de crăpau pietrele, pe vânt şi ninsoare, îmbrăcată de mi se vedea doar nasul şi totuşi tremurând de frig, mergeam deci la repetiţii.

Şi cum mergeam eu aşa, frumuşel în mijlocul trotuarului, că aşa-mi place, văd venind spre mine o maşină… da, repet, eram pe trotuar… am crezut că am halucinaţii… M-am dat la o parte, dar locul prin care trebuia să treacă maşina nu permitea strecurarea a  încă unei persoane de pe sens opus.

Cum ditamai maşina, condusă fiind de unul din acei raşi în cap, cu ceafă dublă şi miros de porc “Kelvin Klein for Men”, nu putea să aştepte puţin ca să fac eu doi paşi şi să merg mai departe (şi aşa mă grăbeam)…. Nu, a trebuit să dau prioritate maşinii…da… pe trotuar.

Încep să mă întreb cât timp grosolania (nu, nu vorbesc despre nimic altceva), prostia şi lipsa totală de tot ceea ce înseamnă educaţie, lucruri care au rădăcini adânci într-al nostru drag popor, vor mai fi la putere (nici nu se mai pune problema de a fi eliminate).

Ceva nu e în regulă cu noi… nu reuşim să învăţăm să ne purtăm civilizat şi dacă stau bine şi mă gândesc, niciodată nu am ştiut, iar ceea ce este şi mai grav este că nu vrem să vedem asta, ne doare-n paişpe (cum ar zice românul), bine că e vila cu 3000 de camere şi Mertzanele la poartă, că-n rest… voia Domnului!
Şi ca să vedeţi unde am ajuns, daţi click aici!Mă duc să vomit!

Advertisement

About andraagachi

Dupa multe incercări ale mai multor oameni de a ma comvinge să-mi fac blog, am ajuns la concluzia..."De ce nu?" Am deschis,deci, astazi portita spre noi orizonturi, portita care a fost mereu deschisa dar care pana acum nu s-a numit niciodata "a mea". Cat despre mine...cei care ma stiu pot spune mai multe, eu urasc autocaracterizarile, sunt mereu in sensul extrem. Si eu nu sunt asa, cel putin asa cred....
This entry was posted in Scarba and tagged , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Mda..deci încă odată…trăim în România

 1. anca says:

  revolata fondului nostru nelatin :))!! încă nu te-ai obişnuit cu gîndul că trăieşti în România? Ei bine… Mârlănia ”pândeşte” la colţul străzii

 2. anca says:

  Deci…nu e de mirare dacă va fi ales ca presedinte Salam, Copilul de Aur (sau cum l-o fi chemând).

 3. andraagachi says:

  Ba m-am obisnuit….sau resemnat…sau orice altceva….si totusi….sa nu-ti plangi in pumni de ciuda cateodata? Tara asta se afla pe muchie de cateva decenii, insa nu cred ca a fost vreodata atat de aproape de Gol…

 4. stefana says:

  Uite asa incepe…marea lehamite si dorul de duca.

 5. andraagachi says:

  Macar de-am putea gasi fericirea deplina ailleurs…perfectiunea nu exista…ok… dar chiaaaar asaaaa! :d

 6. stefana sava says:

  Perfectiune nu, dar putina civilizatie, da. Revolta ta imi aminteste foarte bine o Stefana de acum vreo…15 ani. E trist ca nimic nu pare sa se fi schimbat de atunci, ba mai rau, ca lucrurile s-au inrautatit. Imi amintesc ce mi-a spus Andreea cind a aflat ca vom pleca..nu-mi amintesc cu exactitudine, dar era ceva aproape de… “ferice de copilul vostru” (atunci era unul singur, acum sint doi). Fericirea deplina nu exista nicaieri. Doar ca “ailleurs” pare inca posibila.

 7. jo says:

  deci…nu mă pot abţine!
  “pîndeşte”?
  aş putea spune te izbeşte la orice colţ!

 8. ana1991 says:

  Nu trebuie să ne mai mire nimic, totul este posibil oriunde, oricând.

 9. andraagachi says:

  …in tara asta…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s