„ În acest moment începu trecutul…”

„Tinereţea – plutire pe un râu de munte cu mlădieri capricioase, sub jocurile de lumini şi umbre ale pădurilor, cu întârzieri neprevăzute şi binevenite, cu gândul la bucuria drumului de mâine. Şi după câţiva ani, care trec ca un felger, alunecarea vertiginoasă, fără putinţă de oprire, între maluri uniforme, într-o lumină sură şi rece de toamnă spre apropiata prăpastie…”

 

adela-poza1

„ Ceasornicul e un univers în miniatură, pe care maestrul il descompune prin analiză şi-l reconstitue prin sinteză.”

 

„ O iubire provocată de cauze conştiente, de calităţi pentru care dicţionarul are cuvinte, de însuşiri externe; o iubire acordată ca un premiu pentru calităţile estetice, morale şi intelectuale, o iubire pe care o poţi justifica nu este iubire”

 

„Nimic în afară de noi, decât vegetaţia obscură a pământului, a pietrei, a vegetaţiei mărunte şi câţiva fluturi care se urmăreau, se întâlneau o clipă cu intenţii de hârjoană, se îndepărtau, disproporţionat de mici în măreţia gravă.”

„Operele de ficţiune care se isprăvesc cu triumful binelui şi cu fericirea sunt false, deoarece contrazic realitatea şi dezmint experienţa omenirii; sunt imorale, deoarece crează iluzii zadarnice; sunt lipsite de interes, pentru că toate fericirile sunt la fel”

 „ Iubirea, nebunia fiziologiei, nu se poate spune, toată, decât prin muzică, fiindcă durerea se exprimă prin ţipete şi muzica e ţipătul perfecţionat. Pictura şi sculptura sunt arte inferioare: ele pot reprezenta iubirea, dar nu o pot exprima”

 „ Plouă tomnatic, mărunt şi rece. E mai bine aşa, acum când ea nu mai există.”

Sunt fragmente din ultima carte citită. Cred că aţi realizat deja că este vorba de “Adela” de G. Ibrăileanu. Nu-mi permit să o recomand, las la decizia voastră dacă aceste citate v-au stârnit îndeajuns curiozitatea încât să vă facă să mai daţi o raită pe la bibliotecă. Ideea e ca voi mai scrie astfel de post-uri. Dacă tot blogul este un fel de jurnal, de ce nu ar fi şi un jurnal de lectură?

 Lectură plăcută celor interesaţi.

 

Advertisement

About andraagachi

Dupa multe incercări ale mai multor oameni de a ma comvinge să-mi fac blog, am ajuns la concluzia..."De ce nu?" Am deschis,deci, astazi portita spre noi orizonturi, portita care a fost mereu deschisa dar care pana acum nu s-a numit niciodata "a mea". Cat despre mine...cei care ma stiu pot spune mai multe, eu urasc autocaracterizarile, sunt mereu in sensul extrem. Si eu nu sunt asa, cel putin asa cred....
This entry was posted in just for fun!, Literatura and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to „ În acest moment începu trecutul…”

 1. gibi says:

  azi am inceput si eu sa o citesc 🙂

 2. andraagachi says:

  Ma bucur mult, sper sa-ti placa, mie una mi-a placut:)

 3. simpatizezciupercute says:

  ma bucur sa vad ca ma ai in blogroll:D

 4. andraagachi says:

  ma bucur sa vad ca am pe cine pune in blogroll:d

 5. simpatizezciupercute says:

  multumesc:D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s