Viaţă vs. Moarte

Am ascultat melodia asta de multe ori, am făcut la un moment dat chiar şi o povestioară împreună cu un prieten foarte drag. Are atâtea semnificaţii…o putem vedea ca o pildă pentru nebunie, pentru o amiciţie care întrece limitele realului înfăptuindu-se într-un spaţiu diferit, propriu numai celor doi şi ideal (asa cum am vazut-o eu şi Alex), un vis, ceva ireal, o revelaţie… sau poate să fie pilda unui muribund.

Îmi imaginez acum un spatiu închis, gol şi un „little bird” ce caută prin cuvinte dulci să-şi cheme noua prietenă spre un loc mai bun. Uneori, dorinţa de viaţă este atât de mare şi personajul nu vrea să-şi urmeze „prietenul” niciunde, indiferent de minunăţiile pe care le-ar găsi acolo. Acela iubeşte viaţa.

Dar când viaţa e  un coşmar, dacă întoarcerea la viaţă ar însemna numai durere, chin şi resemnare. Dacă întoarcerea la viaţă ar însemna aşteptarea continuă a morţii, ce rost ar mai avea?

Daca viaţa a fost trăită, nu ne mai rămâne decât să ne odihnim.

Bunica mea se odihneşte acum, înseninată, după o perioadă de câţiva ani în care singura ei rugăciune păstrată pentru sine era „să se termine odată totul”. Singurul fapt care a mai ţinut-o în viaţă a fost iubirea…iubirea pentru noi…

Dumnezeu să te ierte şi să ne dea putere nouă!

Advertisement

About andraagachi

Dupa multe incercări ale mai multor oameni de a ma comvinge să-mi fac blog, am ajuns la concluzia..."De ce nu?" Am deschis,deci, astazi portita spre noi orizonturi, portita care a fost mereu deschisa dar care pana acum nu s-a numit niciodata "a mea". Cat despre mine...cei care ma stiu pot spune mai multe, eu urasc autocaracterizarile, sunt mereu in sensul extrem. Si eu nu sunt asa, cel putin asa cred....
This entry was posted in conditia umana, filozofeli, Sentimente and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to Viaţă vs. Moarte

  1. ana1991 says:

    Dumnezeu să o ierte…iar voi, să fiţi puternici pt. că deşi doare, asta-i cursul vieţii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s